وی اظهار کرد: سه نیروگاه سایز کوچک در شهرهای ماهان و راین به صورت نهایی انتخاب شده و مطالعات ایجاد یک نیروگاه سایت بزرگ در راین با یکهزار مگاوات ظرفیت نیز در دست انجام است.
وی گفت: سایت یزدان آباد نیز معرفی و در این رابطه تحقیقاتی انجام شده است.
شمس اردکانی خاطرنشان کرد: تصمیم نهایی این است که ۴۸ درصد آورده به عنوان سرمایه مشارکت گروه آلمانی باشد و فایناس ارزی آن را نیز تعهد می کنند.
وی با تاکید بر اینکه در ادارات مختلف استان کرمان پیگیری های بسیار خوبی انجام شده است ادامه داد: امیدواریم هفته اول ماه فوریه کار احداث نیروگاه خورشیدی در شهر ماهان آغاز شود.
مدیرعامل شرکت توسعه فراگیر جاسک نیز در این نشست گفت: توافق انجام شده بر مبنای چهار سایت ۱۰ مگاواتی است که پایلوت همه این پروژه ها، پروژه ۱۰ مگاواتی در منطقه ماهان است.
مسعود ترکان ادامه داد: امیدواریم کمتر از یک ماه قرارداد این پروژه در سانا (سازمان انرژی های نو ایران) انجام شود.
وی اظهار کرد: نقطه بعدی برنامه ریزی شده در منطقه راین است که دو نیروگاه ۱۰ مگاوات در این منطقه ایجاد می شود.
وی گفت: برای شهرستان زرند نیز برنامه ریزی های انجام شده است و پس از بررسی های لازم به فهرست مدنظر افزوده می شود.
ترکان افزود: برنامه های بلندمدتی در این رابطه تدوین شده است تا کرمان به شاخص ترین استان کشور در حوزه نیروگاه های خورشیدی تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مشارکت خارجی توافقاتی در بخش تولید داخل انجام شده عنوان کرد: این تیم بسیار مشتاق هستند که انتقال دانش فنی به همراه سرمایه گذاری خارجی انجام شود و تاکنون تمامی مذاکرات با طرف خارجی بر این مبنا بوده است.
وی تاکید کرد: دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان در توسعه منابع انسانی مورد نیاز و آموزش در مسیر پیشرفت پروژه می تواند بسیار نقش آفرین باشد.
سهامدار و رئیس هیات مدیره هلدینگ کمپانی در آلمان نیز گفت: حوزه ای تخصصی که کار می شود حوزه انرژی های تجدیدپذیر است و با شرکای ایرانی قصد ساخت نیروگاه های خورشیدی در ایران را داریم و نمی خواهیم همه چیز را به ایران وارد کنیم بلکه قصد داریم بخش هایی را در ایران تولید کنیم.
شوماخر افزود: برنامه داریم که متخصصان و مهندسان جوان را در این کار با خود همراه کرده و به آنها آموزش دهیم.
وی گفت: هدف ما تولید پنل های خورشیدی در ایران است و در این پروژه ها قصدمان استفاده از نیروی کار ایرانی و استفاده از محصولات تولیدی در ایران است.
وی گفت: پروژه های ماهان و راین پروژه های ابتدایی ما در استان کرمان خواهند بود.
سرمایه گذار آلمانی افزود: این دو سایت از موقعیت عالی برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی برخوردار هستند.
وی تاکید کرد: این سایت ها از نظر میزان تابش، موقعیت و سایر شاخص ها بسیار خوب است و دانشگاه ماهان مرکز تحقیقات مرتبط با این حوزه را دارد که این نیز فرصت خوبی برای ما به شمار می رود.
وی گفت: هدف این است که در این پروژه ها نه تنها مجموعه ما بلکه مجموعه استان ها از این پروژه ها منفعت ببرد.
در این نشست با حضور استاندار کرمان، تفاهم نامه همکاری برای ساخت چهار نیروگاه ۱۰ مگاواتی برق در استان کرمان توسط سرمایه گذاران آلمانی به امضا رسید.
میکاییل بارون فون اشتنبرگ سفیر آلمان در تهران خرداد امسال در سفری سه روزه به استان کرمان از قابلیت های فرهنگی، اقتصادی و گردشگری این استان دیدن و نسبت به حضور و فعالیت هیات های آلمانی در کرمان ابراز تمایل کرد.
شهرهای راین و ماهان از توابع شهرستان کرمان هستند.
استان کرمان با توجه به آفتابی بودن اکثر روزهای سال و وزش باد در برخی مناطق آن از موقعیت مناسب برای احداث نیروگاه های خورشیدی و بادی برخوردار است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024